Je bekijkt nu Dit moet je weten over de WOK status

Dit moet je weten over de WOK status

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:motor

Wie een scooter of een auto heeft, heeft vast ook gehoord van een WOK status. Een status waar je liever niet aan vast zit. Wat betekent een WOK status, wanneer krijg je een WOK status en hoe kom je er weer vanaf? Ben jij benieuwd naar het antwoord op deze vragen? Lees dan verder!

Wat is een WOK status?

WOK staat voor wacht op keuren. Dit houdt in dat een voertuig voor gebruik op de Nederlandse rijbaan eerst gekeurd moet worden voor je ermee mag rijden. De RDW, de politie of een verzekeraar kan besluiten om iemand deze status toe te kennen als zijn voertuig niet geschikt is voor op de openbare weg.  

Een WOK status krijg je op je naam geschreven door verschillende redenen. De belangrijkste en meest voorkomende redenen zijn: wanneer er schade is aan het voertuig zoals een gebroken achterlicht dat niet meer functioneert, wanneer er slijtage aan het voertuig is zoals kale banden die nodig vervangen moeten worden of wanneer er een modificatie is uitgevoerd aan het voertuig zoals het opvoeren van de scooter.

Overige informatie

Je hebt liever een boete dan een WOK status, want wanneer je de WOK status toegeschreven krijgt mag je niet meer rijden tot dat: de problemen aan de scooter verholpen zijn, je scooter opnieuw gekeurd is en wanneer de RDW de scooter gekeurd heeft.

De problemen verhelpen is eigenlijk heel eenvoudig. Het is een kwestie van de nodige onderhoudsbeurten geven aan je scooter. Door regelmatig een onderhoudsbeurt uit de voeren bij een scooter zaak zoals Joey Schaar, blijft je scooter goed werken en zul je minder snel problemen ervaren. Als het gaat om een groter probleem zoals, een ongeluk, dan is het de vraag of de scooter nog in de goede staat te krijgen is. Kan dit wel? Dan zal dit hoogstwaarschijnlijk veel geld kosten. De reparatie zal misschien nog wel duurder zijn dan een nieuwe scooter kopen. Als dit zo is kun je overwegen om de scooter te verkopen bij Vespa dealer Joey Schaar.

Een scooter met een WOK status mag je verkopen, maar wel moet je duidelijk aangeven dat de scooter die je verkoopt, op dit moment, niet op de openbare weg mag rijden. Dit zal ook duidelijk worden bij het overschrijven van het kenteken. Mensen kopen een scooter met een WOK status wanneer zij die scooter zelf kunnen repareren, voor onderdelen of wanneer er een persoon mee gaat rijden op eigen terrein.

Om dus een WOK status te voorkomen is het goed om eens in de tijd de nodige onderhoudsbeurten uit te voeren, zodat de scooter bij blijft. Ook is het een slim plan om van de optie “opvoeren” niet veel meer te willen weten. Laat dit links liggen en voorkom de WOK status!