Je bekijkt nu Nieuwe auto gekocht? Check dan ook je autoverzekering even!

Nieuwe auto gekocht? Check dan ook je autoverzekering even!

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Uncategorized

Gefeliciteerd met de aankoop van je nieuwe auto! Wij hopen dat je vele jaren plezier zult hebben van je nieuwe bolide. Om daar zeker van te zijn, raden wij je aan om even te kijken of je autoverzekering nog wel aansluit bij je nieuwe wagen. Het komt namelijk vaak voor dat mensen een nieuwe auto kopen en vervolgens hun oude autoverzekering aanhouden. Dat hoeft niet meteen verkeerd te zijn, maar het kan wel zijn dat je hierdoor geen passende autoverzekering meer hebt. Vandaar dat wij je graag laten zien hoe je je nieuwe autoverzekering afsluiten kunt en welke extra’s je aan je verzekering kunt toevoegen om optimaal te profiteren van je polis.  

Waarom een passende verzekering? 

Als je vorige auto een wagen was die alleen de basisverzekering nodig had en je hebt nu een gloednieuwe wagen gekocht, dan is je autoverzekering uit balans. Dat heeft te maken met de dagwaarde van je wagen. Een nieuwe wagen heeft een veel hogere dagwaarde dan een oude auto. Dat heeft gevolgen voor de autoverzekering die je nodig hebt. Oude auto’s zijn het vaak niet meer waard om gerepareerd te worden wanneer je er een ongeluk mee hebt veroorzaakt. Anders ligt dat in het geval van een nieuwe auto. Deze heeft vaak een dusdanig hoge dagwaarde dat het herstellen van de schade zeker de moeite waard is. Heb jij dus een nieuwe auto met een basis WA-verzekering, dan wordt die schade niet gerepareerd en draai jijzelf voor de kosten op. Dat scenario zou je moeten voorkomen. Sluit daarom een all-risk verzekering af voor je bolide zodat je geen grote financiële risico’s loopt en je zo lang mogelijk van je wagen kunt genieten. 

Extra opties aan je polis toevoegen 

Een autoverzekering is er niet alleen maar om je te helpen in het geval wanneer je een ongeluk veroorzaakt hebt en schade hebt opgelopen of toegebracht. Je kunt namelijk nog extra verzekeringen aan je polis toevoegen waardoor je ook in andere gevallen een beroep kunt doen op je verzekering. Denk hierbij bijvoorbeeld aan pechhulp. Deze optie wordt heel vaak gekozen want hiermee kun je altijd een monteur over laten komen wanneer jouw wagen mankementen vertoont. Als de situatie het toelaat, zal de monteur gelijk kijken wat het probleem is en herstellen wanneer dat mogelijk is. Lukt het niet om jouw wagen te repareren, dan kun je vervangend vervoer krijgen zodat je altijd op de plaats van bestemming zult aankomen. Let bij het afsluiten van deze verzekering goed op of je pechhulp voor Nederland en/ of voor het buitenland afsluit. 

Je polis afsluiten is zo geregeld

Ben jij tot de ontdekking gekomen dat jouw autoverzekering niet meer passend is? Dan kun je gelijk even naar de site van jouw verzekeringsmaatschappij gaan om dit recht te zetten. Met een paar klikken op de muis sluit je een goede polis af en voeg je extra verzekeringen toe. Ga je akkoord met de voorwaarden, dan ben je vandaag nog verzekerd en krijg je zo snel mogelijk je polisvoorwaarden thuisgestuurd.