Je bekijkt nu Kopen of leasen: wat is de juiste keuze voor mij?

Kopen of leasen: wat is de juiste keuze voor mij?

Heb je net je rijbewijs gehaald of is het gewoon tijd voor een andere auto? Dan heb je de keuze om een auto te kopen of te leasen. Nu denk je misschien, is dat niet alleen voor ondernemers? Nee hoor, ook consumenten kunnen ervoor kiezen om een auto te leasen, wat ook wel private lease wordt genoemd. Kun jij maar geen keuze maken? In dit artikel helpen we je een eindje op weg. 

De voordelen van private lease

Private lease maakt het mogelijk om een nieuwe auto te rijden zonder dat je er meteen een aanzienlijk geldbedrag voor moet betalen. Maandelijks betaal je een vast bedrag waarbij het onderhoud, de autoverzekering en de wegenbelasting zijn meegerekend. Hoe groter en luxer de auto is, hoe hoger de prijs is die jij maandelijks moet betalen. Private lease geeft je de mogelijkheid om een auto te rijden die je waarschijnlijk zelf niet had kunnen betalen. Daarnaast hoef je je ook geen zorgen te maken over de kosten van de jaarlijkse APK keuring en de kosten van het onderhoud van de auto.

Een auto kopen

Een auto kopen is natuurlijk ook een prima optie, de auto is helemaal jouw bezit en je kan zelf bepalen wat je ermee doet. Daarnaast houd je er bij de verkoop ook nog een leuk geldbedrag aan over. Wel moet je bij de aanschaf van een auto in één keer een flink geldbedrag betalen en moet je rekening houden met onverwachte kosten als onderhoud en reparaties. Ook ben je verplicht om zelf een verzekering voor je auto af te sluiten en wordt de auto na iedere dag en kilometer minder waard. 

Heeft private lease ook nadelen?

Ook al klinkt private lease misschien als muziek in de oren, er zitten wel degelijk nadelen aan. Realistisch gezien is private lease weggegooid geld, omdat het je niets oplevert. Bij een gekochte auto verlies je geld door afschrijven, maar houd je er nog wel iets aan over bij de verkoop. Ook als je van plan bent om binnenkort een huis te kopen kan het hebben van een private lease contract gevolgen hebben. Het beperkt namelijk het maximum bedrag dat je voor een hypotheek kunt aanvragen. Verder is private lease kostbaar bij weinig gebruik, omdat te weinig kilometers niet worden verrekend. Als je juiste teveel kilometers maakt, wordt er extra kosten in rekening gebracht. Wil jij na het lezen van dit artikel meer informatie? Kies dan altijd voor de beste autogarage in Emmen zodat je zeker weet dat je een passend en deskundig advies krijgt.

Geef een reactie